Jsem mladá lékařka, která žije se svým manželem a jeho rodiči na vesnici, kde díky své zálibě ve vaření ráda zkouším nové recepty a jako hlavní suroviny používám dobrůtky z naší zahrádky

Zázvorový čaj se zázvorovými sušenkami

Zázvorový čaj se zázvorovými sušenkami

A do třetice všeho dobrého tu máme ze zázvorových receptů sušenky a čaj. Sušenky jsou velmi rychlé, proto je vřele doporučuji v situacích, kdy nemáte času nazbyt, třeba u neohlášených návštěv :-). Koření do sušenek zvolte dle svých preferencí. Chybu neuděláte se skořicí, kardamomem, mletým hřebíčkem, ale ani vanilkovým extraktem. Množství zázvoru si samozřejmě také upravte podle požadované štiplavosti.

Porce: 8 sušenek
Ingredience
Zázvorové sušenky
  • 160 g pohankové mouky
  • 60 g másla
  • 4 lžíce medu
  • zázvor cca 3 cm
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra z jednoho bio citronu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kardamomu
Zázvorový čaj
  • zázvor cca 2 cm
  • 3 hřebíčky
  • 1 skořice vcelku
  • 1 kolečko bio citronu
  • 1 lžička medu
Postup
  1. Troubu předehřejte na 180°C. Prosejte mouku a přisypte k ní kypřící prášek. Poté přidejte změklé máslo, najemno nastrouhaný zázvor, med, nastrouhanou kůru z citronu, skořici a kardamom.

  2. Vše v míse promíchejte a vytvarujte 8 placiček. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte je 10 – 15 minut podle vámi požadovaného zbarvení.

  3. Vychladlé sušenky servírujte se zázvorovým čajem.

  4. Nastrouhejte najemno zázvor. Vložte ho do hrníčku spolu s hřebíčkem a skořicí a vše zalijte uvařenou vodou. Nechte louhovat pět minut, poté přeceďte. Je-li čaj již trochu vychladlý, tak přidejte lžičku medu a kolečko citronu.

Dobrou pikantní chuť 🙂

Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Líbí se Vám u nás? Sdělte to ostatním.