Jsem mladá lékařka, která žije se svým manželem a jeho rodiči na vesnici, kde díky své zálibě ve vaření ráda zkouším nové recepty a jako hlavní suroviny používám dobrůtky z naší zahrádky

Jarní salát

Jarní salát

A máme tu jaro! A neznám lepší jídlo, kterým příchod jara přivítat, než salát. Rozhodla jsem se s vámi podělit o můj oblíbený recept, který mám od své mamky. Je velmi rychlý, osvěžující a přitom zasytí. Ideální večeře! A který jarní salát máte nejraději vy? 🙂

Ingredience
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce koření tandoori masala
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • svazek koriandru
  • kůra a šťáva z bio limetky
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce mangového chutney
  • 1 salátová okurka
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g polníčku
  • 1 červená cibule malá
Postup
  1. Kuřecí prsa omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Maso osolte, posypte kořením masala a vmasírujte do masa.

  2. Na pánvi rozpalte kokosový olej a opečte jednotlivé plátky masa dozlatova, přibližně 4 minuty z každé strany. 

  3. Mezitím nasekejte najemno stonky koriandru a smíchejte je s kůrou a šťávou z limetky, mangovým chutney a kokosovým mlékem. Dosolte podle vaší chuti.

  4. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, salátovou okurku škrabkou na tenké plátky a maso na proužky.

  5. V míse smíchejte baby špenát, polníček, cibuli a okurku se zálivkou. Navrch dejte kuřecí maso a dozdobte lístky koriandru.

Dobrou chuť a slunečné jarní dny!

Kaku

Sdílejte


1 thought on “Jarní salát”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Líbí se Vám u nás? Sdělte to ostatním.