DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

DÝŇOVÁ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Dýňová polévka je velmi snadná polévka, jejíž příprava vám nezabere příliš času a zároveň vás velmi dobře zahřeje při sychravých podzimních večerech. Ideální dýní na tuto polévku je Hokaido, jelikož nevyžaduje loupání a ušetříte tak nejen čas, ale i své prsty. Na zahřátí v ní skvěle působí kombinace kokosového mléka, chilli papričky a exotického koření.

ingredience

Z rozpůlené dýně je vždy potřeba vydlabat semínka. Chcete-li si je nechat na zasazení, tak je očistěte od zbývající dužiny a dejte je to misky s vodou. Chvilku je nechte svému osudu a ta, která klesla ke dnu, jsou na zasazení vhodná a ta ostatní jsou takzvaně hluchá a nic by vám z nich nevyrostlo. Po roztřídění nechte semínka, která si ponecháte uschnout na papírové utěrce a poté je uskladněte na suchém místě. Druhou možností na využití semínek je nechat je usušit a poté opéct na pánvi. Ideální pochoutka na dozdobení polévek, müsli či jen tak na zobání k filmu.

Nebudu vás více zdržovat, pojďme na to!

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

exotická dýňová polévka s kokosovým mlékem vás zahřeje při chladných podzimních večerech

Keyword: dýně, kokosové mléko, podzim, polévka
Porce: 6 porcí
Ingredience
  • 1 dýně Hokkaido
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 0,5 litru vody
  • 1 chilli paprička
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na dozdobení
  • dýňová semínka na dozdobení
Postup
  1. Dýni Hokaido důkladně omyjte, má-li hezkou slupku,
    neloupejte ji. Rozpulte ji, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte ji na
    přibližně centimetrové kousky.

  2. Dále nakrájejte cibuli a chilli papričku nadrobno. Mezitím
    v hrnci rozehřejte máslo.

  3. Na másle nechte zesklovatět cibuli a přidejte všechno sušené
    koření a chilli papričku. Společně míchejte alespoň minutu, ale opatrně, aby se
    nespálilo. Naposledy ke směsi přijde prolisovaný česnek, aby se nespálil.
    Nechte ho rozvonět a ihned přidejte dýni. Mírně ji opečte.

  4. Směs zalijte vodou a kokosovým mlékem a nechte společně 20
    minut vařit, aby dýně změkla a prolnuly se všechny chutě.

  5. Až bude dýně měkká, polévku rozmixujte. Máte-li rádi
    v polévce kousky zeleniny, použijte tyčový mixér. Preferujete-li krémovou
    strukturu, použijte spíše stolní mixér.

  6. Polévku servírujte ozdobenou čerstvým koriandrem, s dýňovými
    semínky a zakysanou smetanou.

dobrou chuť
Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *