DÝŇOVÉ KARI S CIZRNOU A RÝŽÍ

DÝŇOVÉ KARI S CIZRNOU A RÝŽÍ

Já jsem dýňové kari připravila z muškátové dýně, ale použijte jakoukoliv. Podobně jako dýňová polévka je kari velmi rychlý, vegetariánský recept.  Tak pojďme rovnou na něj!

ingredience
Dýňové kari s cizrnou a rýží

rychlé vegetariánské kari

Keyword: cizrna, dýně, kari, podzim, rýže, vegetariánský
Porce: 2 porce
Ingredience
  • 120 g cizrny z konzervy
  • 200 g dýně přibližně
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 chilli papričky
  • 200 g drcených rajčat z konzervy
  • 200 g kokosového mléka
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • čerstvý koriandr podle chuti a na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti
  • 120 g rýže
Postup
  1. Rozpalte troubu na 180°C. Oloupejte dýni, nakrájejte ji na
    kostky velikosti sousta, zakápněte lžící oleje, osolte a pečte 10-15 minut do
    poloměkka.

  2. Propláchněte rýži a na mírném plameni ji uvařte podle návodu
    na obalu.

  3. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. V hluboké
    pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte česnek,
    chilli papričku, koření a minutu restujte, dokud se vše nerozvoní.

  4. Přidejte drcená rajčata a kokosové mléko a přiveďte
    k varu. Poté vsypte do kari cizrnu a dýni a nechte pár minut vařit, aby se
    prolnuly chutě a vše změklo.

  5. Dochuťte rybí omáčkou a limetkovou šťávou. Vadí-li vám rybí
    chuť omáčky, přidejte ji společně cizrnou a dýní, aby se stihla rybí chuť a
    vůně trochu odpařit a zmírnit. Samozřejmě ji můžete zcela vynechat a použít
    pouze sůl.

  6. Servírujte s rýží a dozdobené čerstvým koriandrem.

dobrou chuť
Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *