DÝŇOVÉ MUFFINY

DÝŇOVÉ MUFFINY

Co se týče jednotlivých ingrediencí na dýňové muffiny, jsou velmi podobné jako na dýňové lívance a dýňový koláč. Takže jestli si nevíte rady jak připravit dýňové pyré či jestli můžete nahradit jednotlivé druhy mouky nebo jaké zvolit koření, mrkněte na tento článek: http://www.zdravenavenkove.cz/2019/10/26/dynove-livance/

Kouzlo tohoto receptu tkví v tom, že bez jakékoliv změny ingrediencí či gramáže můžete stejné těsto použít na přípravu dýňového chlebíku. Jediný rozdíl je v délce pečení, ta je u chlebíku 60 minut.

muffiny těsně před pečením
Dýňové muffiny

Bezlepkové a bezlaktózové dýňové muffiny jsou skvělou sladkou dobrůtkou

Porce: 12 muffinů
Ingredience
  • 220 g mandlové mouky
  • 60 g tapiokové mouky
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 250 g dýňového pyré
  • 60 g kokosového oleje
  • 100 g javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
  1. Rozehřejte troubu na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

  2. Smíchejte všechny odměřené ingredience dohromady v míse a ručním mixérem na střední výkon chvilku mixujte, aby se vše promíchalo a spojilo.

  3. Těsto nalijte do jednotlivých košíčků a vložte do trouby.

  4. Těsto je poměrně husté, takže je potřeba ho péct přibližně
    35 minut. Raději propečení muffinů před vyndáním z trouby otestuje špejlí,
    na které by nemělo zůstávat vlhké těsto.

  5. Muffiny servírujte vychladlé s kopečkem zakysané
    smetany a s lístkem máty.

hotovo!
Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *