ŠPAGETY Z DÝNĚ

ŠPAGETY Z DÝNĚ

Špagetová dýně se od ostatních dýní velmi odlišuje. Dužina nemá oranžovou barvu a ani její chuť není nasládlá jako u ostatních dýní. Spíše trochu připomíná brambory. Obliba špagetové dýně postupně vzrůstá. Jednak je oblíbenou náhražkou těstovin při bezlepkové dietě a její druhou nespornou výhodou je nízký obsah kalorií. Příprava špaget ze špagetové dýně je velmi jednoduchá a popíšu vám ji níže. A co s takovými špagetami? Připravit je můžete jako jakékoliv vaše oblíbené těstoviny. Ať už s boloňskou omáčkou, česnekem a bylinkami nebo jako špagety carbonara. Další z možností je připravit špagetové placičky se šunkou a sýrem nebo „bramboráky“, tedy vlastně dýňáky. Recept již nechám na vaší fantazii, my si teď pojďme ukázat základní recept.

Rozpalte troubu na 180°C.

Mezitím špagetovou dýni rozpulte, vydlabejte semínka, omyjte ji a osušte.

Potřete řezné plochy slunečnicovým olejem, osolte a opepřete.

Obě půlky dýně položte řeznou plochou na pečicí papír a vložte do trouby.

Pečte přibližně 45 minut.

Poté dýni vyndejte, otočte a vidličkou začněte od jednoho kraje k druhému tvořit jednotlivé špagety. Jde to velmi snadno.

Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *