GRILOVANÝ KUŘECÍ SENDVIČ SE SÝREM

GRILOVANÝ KUŘECÍ SENDVIČ SE SÝREM

Léto je v plném proudu, což je ideální čas uspořádat grilovačku. Ať už na ni pozvete přátele, rodinu či ogrilujete „jen tak“, určitě vyzkoušejte tento recept na sendvič s grilovaným kuřecím masem, sýrem a zeleninou.

Skvělý je v tom, že veškeré ingredience rychle předchystáte v kuchyni, donesete si je ke grilu a zbytek „akce“ se již odehrává tam. Takže jste na čerstvém vzduchu a ještě můžete bavit hosty a být v centru dění. Navíc grilovací část vám zabere pouze chvíli, takže dříve než za půl hodiny od rozpálení grilu všichni spokojeně baští.

ingredience na sendvič

My jsme se s manželem tento recept naučili na předváděcí akci firmy Weber, když se pořizoval nový gril. Pouze lehce jsme si upravili poměr surovin a přípravu a výsledek je naprosto úžasný. Máme to s manželem hezky rozdělené, já zajišťuji přípravu v kuchyni a kompletaci sendviče a on se stará o grilovací část.

weber

INGREDIENCE NA SENDVIČ

Ingredience na tento sendvič jsou prosté – kuřecí prsa, červená cibule, červená paprika, žampiony, majonéza, sýr Provolone, cukr, sůl, pepř, sušený tymián a rozmarýn a ciabatta. Pokud někdo z hostů nejí papriku či houby, tak se samozřejmě dají buď zcela vynechat a nebo (což je lepší varianta pokud je někdo naopak jí) nakonec z hotové směsi vyndat. My kupujeme ciabattu a sýr Provolone v Makru. Pokud budete mít se sehnáním těchto surovin potíže, můžete je nahradit. Ciabattu za jakoukoliv bagetu či sendvičový chléb, zkrátka co máte rádi. Pokud jde o Provolone, tak to je naprosto úžasný sýr (a že já nejsem velkou milovnicí sýrů), má krémovou, jemnou chuť ale přitom není nevýrazný. Jestliže máte možnost, opravdu ho pořiďte, určitě si ho zamilujete i „jen tak“. Pokud ne, tak ho vyměňte hlavně za sýr, který se rozpustí, tedy za nějaký tučnější.

kuřecí prsa

kuřecí

cibule

paprika

žampiony

maso

 

 

BOJÍTE SE GRILOVÁNÍ? PŘIPRAVTE VŠE NA PÁNVI!

Grilovací části se nebojte, není na ní absolutně nic složitého. Já jsem nikdy negrilovala a i tak tento sendvič v pohodě zvládám. Samozřejmě se grilu můžete zcela vyhnout a vyšvihnout tento sendvič na pánvi, ale na tom grilu to má své kouzlo.

Tak, šup pro zástěru a jdeme na to!

Grilovaný kuřecí sendvič se sýrem
Porce: 6 porcí
Ingredience
  • 4 velká kuřecí prsa (či 6 menších)
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 červené cibule
  • 2 papriky (červené pokud máte rádi jejich sladkost nebo naopak zelené)
  • 200 g žampionů
  • 250 g sýru Provolone vcelku (či jiný tučný sýr)
  • 6 ciabatt (č ijiného pečiva dle vaší volby)
  • 6 lžic majonézy
Postup
  1. V mističce smíchejte sůl, pepř, cukr, tymián, rozmarýn a 2 lžíce oleje.

  2. Kuřecí prsa očistěte a lehce naklepejte. Poté je potřete směsí koření a nechte marinovat, dokud si nepřipravíte zbytek ingrediencí.

  3. Cibule i papriky nakrájejte na proužky, dejte zvlášť do misek a do každé dejte po jedné lžíci oleje. Promíchejte, aby se vše obalilo.

  4. Žampiony a sýr Provolone nakrájejte na plátky. Ciabatty rozpulte.

  5. Veškeré nachystané ingredience nyní přesuňte ke grilu, nezapomeňte na majonézu.

  6. Rozpalte gril. Pokud máte gril s ukazatelem teploty, pak je ideální 200°C. Ale pozor, ve chvíli, kdy ručička ukáže hodnotu 200°C, tak je to teplota vzduchu, my potřebujeme tuto teplotu na roštu, takže ještě pár minut počkejte, aby se stihl dostatečně ohřát.

  7. Na rošt vyskládejte kuřecí prsa. Vedle na tál (grilovací desku) dejte přibližně za dvě minuty cibuli. Ve chvíli, kdy začnou první kousky cibule hnědnout, přidejte papriku. Přibližně v této chvíli bude čas otočit kuřecí maso. Že je již ta pravá chvíle poznáte podle dvou indikátorů – maso by mělo být na povrchu matné a mělo by jít od roštu snadno odlepit.

  8. Než bude paprika měkká, zabere to pár minut. Tou dobou sundejte z roštu kuřecí maso na prkénko. Nemějte strach, že bude nedodělané, to totiž chceme. Budeme ho na gril ještě vracet a nesmíme ho poté vysušit. Minutku nechte maso odležet, aby nevytekla všechna šťáva a mezitím přihoďte k paprice žampiony. Nyní maso nakrájejte na plátky, které se vám budou v sendviči dobře kousat.

  9. Nakrájené maso vraťte na tál k zelenině a promíchejte. Nechte přibližně minutu společně grilovat. V mezičase potřete vždy polovinu ciabatty majonézou. Nyní gril vypněte a k masové směsi dejte nakrájený sýr. Má tendenci se rychle připalovat, proto je lepší gril vypnout. Ve zbytkovém teple sýr krásně povolí. Promíchejte.

  10. Nyní je již čas zkompletovat sendvič. Na polovinu ciabatty s majonézou dejte pořádnou porci kuřecí směsi a přiklopte. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..