PÁLIVÉ ŠPAGETY SE SLANINOU A ČESNEKEM

PÁLIVÉ ŠPAGETY SE SLANINOU A ČESNEKEM

No, ruku na srdce, recept na tyto špagety je pěkná prasečinka a asi by se nezařadil ani mezi ty nejfotogeničtější, ale ta chuť! Ta je prostě dokonalá! Pokud máte rádi těstoviny, lehce pikantní jídla, chuť opečeného česneku, cibulky a slaniny a parmazán, pak je to recept pro vás a musíte mu dát šanci. Váháte? A co když vám řeknu, že celé toto kaloricky nabité jídlo zvládnete ukuchtit do 15-ti minut? To už vás přesvědčit muselo!

pikantní špagety

Já tento recept připravuji několikrát do měsíce a to především ve chvílích, kdy se v kuchyni nechci příliš zdržovat nebo mě přepadne chuť na něco nezdravého. I když nezdravého…uznávám, že je to recept plný tuků a sacharidů a bílkovin je tam pomálu, ale pořád je to lepší, než když si pofrčíte do fastfoodu pro přesmažené nudle, burger nebo kuřecí kousky.

PATNÁCTIMINUTOVÉ ŠPAGETY

Time managment je zde prostý. V mezičase, kdy se vaří špagety, nakrájíte slaninu, cibuli, česnek a chilli papričku, nastrouháte parmazán a začnete opékat. Zatím se dovaří špagety a vy jídlo jen dofinišujete a můžete servírovat. Takže jak jsem avizovala, maximálně 15 minut!

ingredience na špagety

PÁLIVÉ – VŮBEC, MÁLO ČI TAK AKORÁT?

Samozřejmě nemáte-li rádi pálivá jídla, můžete vynechat chilli papričku a i tak vám vznikne lahodné jídlo. Ale předesílám, že tyto špagety pálí velmi lehce, takže se ničeho nebojte. Ale chápu, že s dávkováním pálivosti je to složité, každý má rád jinou intenzitu. Já mám ráda mírnou pálivost, proto jsem použila papričky jalapeno ale vy si samozřejmě vyberte jakékoliv jiné. S oblibou kupuji chilli papričky od značky Eat me, protože na zadní straně obalu mají tabulku pálivosti (a já si prostě nepamatuji, které jak intenzivně pálí).

Pojďme na to! Pikantní špagety se nesou!

Pikantní špagety se slaninou a česnekem
Porce: 2 porce
Ingredience
  • 4 plátky slaniny (40-60g)
  • 200 g špaget
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší jarní cibulka
  • 30 g parmazánu
  • 1/2 jalapeno papričky (můžete i více)
  • 20 g másla
  • hladkolistá petrželka, pepř a chilli vločky na dochucení a ozdobení
Postup
  1. Dejte vařit špagety do 2l vroucí osolené vody. Vařte podle návodu na obalu, dokud nebudou al dente, tedy přibližně 8 minut.

  2. Mezitím nakrájejte slaninu a cibulku na kostičky. Na pánev dejte rozehřát máslo, přidejte slaninu a po chvilce i cibulku a opékejte. Nastrouhejte parmazán a dejte ho stranou. Nakrájejte chilli papričku a česnek na tenké plátky.

  3. Česnek se opéká jen přibližně minutku, aby nezhořkl, proto ho na pánev spolu s chilli přidejte až ve chvíli, kdy jsou špagety téměř dovařené. Česnek se krásně rozvoní, začne zlátnout a v té chvíli víte, že máte hotovo. Vypněte ploténku.

  4. Slijte špagety a přibližně 50-100 ml tekutiny si ponechte. Přidejte špagety do pánve k pálivé směsi, přisypte parmazán (trochu si ponechte na posypání navrch) a petrželku. Společně promíchejte. Chcete-li trochu „omáčky“, přilijte i ponechanou tekutinu ze špaget, která díky zbytkovému teplu z pánve trochu zhoustne.

  5. A je to. Podávejte posypané zbytkem parmazánu, opepřete a můžete přidat i chilli vločky.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating




Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..