TUŇÁKOVÝ SALÁT

TUŇÁKOVÝ SALÁT

Znáte to. Blíží se léto a vám se chce v kuchyni trávit stále méně a méně času. Jestli to tak máte, pojďte se mnou zkusit připravit tuňákový salát, který je rychlý, osvěžující a opravdu lahodný. Vlastně se jen jednotlivé ingredience nakrájí, smíchají a je to. Za pár minut máte hotové jídlo, které vám v lednici vydrží klidně tři dny. Tuňákový salát můžete klasicky podávat mezi dvěma plátky sendvičového chleba, v tortille, snažíte-li se vyhýbat sacharidům, pak klidně jen na listu salátu či jím můžete naplnit avokádo. V neposlední řadě si ho skvěle vychutnáte s křupavými krekry.

tuňákový salát

INGREDIENCE NA TUŇÁKOVÝ SALÁT

Ingredience jsou velmi prosté a samozřejmě si recept můžete přizpůsobit. Základem je tuňák z konzervy od vaší oblíbené značky. Já jsem nyní narazila na tuňáka od Rio Mare s citronem a pepřem a do tohoto receptu se velice hodí, ale „klasika“ ve vlastní šťávě vám prokáže také skvělou službu. Dalšími ingrediencemi na tuňákový salát jsou řapíkatý celer, ředkvičky a červená cibule. Dále pak majonéza. Tu si můžete připravit domácí návod mám v receptu na caesar salát:  http://www.zdravenavenkove.cz/caesar-salat-s-domacim-dresinkem/ , samozřejmě ji můžete koupit nebo nahradit kupříkladu řeckým jogurtem. Nesmím zapomenout na dijonskou hořčici, čerstvou hladkolistou petrželku, která má sezónu a na sůl a pepř. Chcete-li chuť odvážnou a výraznější, můžete přidat i jiné čerstvé bylinky jako je pažitka, koriandr, bazalka či kopr. A co teprve citronová šťáva, ta dá salátu pořádný říz.

ingredience

Bez delšího otálení pojďme na recept.

Tuňákový salát
Porce: 2
Ingredience
  • 2 konzervy tuňáka po 80 gramech (pevný podíl 2 x 52g)
  • 1 řapík celeru
  • 2 větší ředkvičky (celkem 30g)
  • 1/4 malé červené cibule
  • 1 malý svazeček hladkolisté petrželky
  • 40 g majonézy
  • půl lžičky dijonské hořčice
  • citronová šťáva na dochucení
  • sůl a pepř
Postup
  1. Tuňáka sceďte. Celer, ředkvičky a cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Nasekejte petrželku. Vše dejte do mísy.

  2. Přidejte okapaného tuňáka, majonézu a dijonskou hořčici.

  3. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

  4. Servírujte ho v sendviči, tortille, s krekry, na listu salátu či jím můžete naplnit avokádo.

 

Dobrou chuť!

Sdílejte


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *






Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..