Vytisknout

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce koření tandoori masala
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • svazek koriandru
  • kůra a šťáva z bio limetky
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce mangového chutney
  • 1 salátová okurka
  • 100 g baby špenátu
  • 100 g polníčku
  • 1 červená cibule malá

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Maso osolte, posypte kořením masala a vmasírujte do masa.

  2. Na pánvi rozpalte kokosový olej a opečte jednotlivé plátky masa dozlatova, přibližně 4 minuty z každé strany. 

  3. Mezitím nasekejte najemno stonky koriandru a smíchejte je s kůrou a šťávou z limetky, mangovým chutney a kokosovým mlékem. Dosolte podle vaší chuti.

  4. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, salátovou okurku škrabkou na tenké plátky a maso na proužky.

  5. V míse smíchejte baby špenát, polníček, cibuli a okurku se zálivkou. Navrch dejte kuřecí maso a dozdobte lístky koriandru.