Go Back
Vytisknout

Dýňový koláč

Bezlepkový dýňový koláč, který si můžete připravit i den dopředu!

Ingredience

Krusta

  • 150 g mandlové mouky
  • 70 g tapiokové mouky
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce vody

Náplň

  • 400 g dýňového pyré
  • 100 g kokosového mléka
  • 3 vejce
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 150 g javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

  1. Dejte do mísy mouky, sůl a máslo a prsty vytvořte drobenku. Poté přidejte vejce a jednu lžíci vody a rukama vypracujte těsto. Bude-li příliš suché, přidejte druhou lžíci vody. Poté těsto zabalte do potravinářské folie a dejte alespoň na hodinu do lednice.

  2. Předehřejte troubu na 180°C.

  3. Mezitím vyložte formu pečícím papírem, vyndejte z lednice těsto a prsty ho rozložte po celé formě. Vidličkou udělejte do těsta několik děr. Vložte do trouby a pečte krustu 15 minut.

  4. Všechny ingredience na náplň do koláče smíchejte v jedné míse a ručním mixérem na střední výkon mixujte přibližně minutu.

  5. Krustu vyndejte z trouby a vlijte do ní náplň. Vraťte přibližně na hodinu do trouby. Před koncem doby pečení otestujte špejlí, zda již koláč není upečený. Na špejli by nemělo zůstávat mazlavé těsto.

  6. Po vyndání z trouby nechte hodinu chladnout při pokojové teplotě a poté alespoň na dvě hodiny přendejte koláč do lednice, aby ztuhnul.