Go Back
Vytisknout

Grilovaná podzimní zelenina

Porce 2 porce

Ingredience

  • kousek muškátové dýně
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 cibulky
  • 1-2 lžíce oleje
  • malý svazek šalvěje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 220°C. Očistěte, oloupejte a omyjte veškerou zeleninu. Poté veškerou zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké hranolky, cibulky rozčtvrťte.

  2. Máte-li rádi zeleninu spíše křupavější, osušte jednotlivé hranolky papírovou utěrkou. Poté všechny přesuňte do větší mísy, přidejte cibuli a takové množství oleje, aby byla po promíchání všechna zelenina obalená. Osolte, opepřete a přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte si pozor, aby se zelenina nepřekrývala, aby se vám rovnoměrně opekla.

  3. Snižte teplotu v troubě na 200°C a dejte do ní plech se zeleninou. Pečte přibližně 20 minut. Poté zeleninu promíchejte, přidejte lístky šalvěje a znovu ji poctivě rozložte do jedné vrstvy.

  4. Zeleninu pečte dalších asi 10 minut, dokud nebude měkká a z vrchu opečená. Nezdá-li se vám opečení před koncem ještě dostatečné, klidně zvyšte na posledních pět minut teplotu v troubě na 220°C.

  5. Zeleninu použijte jako přílohu, anebo si ji vychutnejte jen
    tak místo brambůrek u televize. Ideálně s jogurtovým dipem
    s čerstvými bylinkami.