Go Back
Vytisknout

Rajčatová bruschetta

rychlý letní předkrm či večeře

Porce 1 porce

Ingredience

  • 1 menší bagetka
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 rajčata
  • přibližně 6 lístků bazalky + na dozdobení
  • 50 g sýru feta
  • 1/4 malé červené cibule nakrájené nadrobno
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Pečivo opečte nasucho v topinkovači, na grilu či v troubě (na 200°Cpřibližně 8 minut). Poté pečivo potřete olivovým olejem a česnekem. Jak jsempsala výše, nemáte-li rádi chuť čerstvého česneku, můžete ho zpěnit na trošceolivového oleje a teprve poté směsí pečivo potřít.

  2. Rajčatanakrájejte na půlcentimetrové kostičky, smíchejte je s nasekanou bazalkou,rozdrobenou fetou a osolte a opepřete podle vaší chuti.

  3. Pečivonazdobte rajčatovou směsí, dozdobte lístky bazalky a podávejte.