Go Back
Vytisknout

Naan

Porce 4 placky

Ingredience

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 60 ml rostlinného mléka (např. mandlové)
  • 150 g rostlinného jogurtu
  • 1 vrchovatá lžička cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

ochucený olej

  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 malý svazeček koriandru
  • špetka soli

Postup

  1. Nejprve si připravte ochucený olej. Smíchejte v mističce olej, prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a sůl. Dejte stranou proležet.

  2. Ve velké míse či na lince smíchejte mouku, mléko, jogurt,cukr, prášek do pečiva a sůl. Vytvořte těsto. Párkrát ho prohněťte, dokud nebude hladké.  V případě, že se vám těsto lepí, přidejte mouku.

  3. Na pomoučené pracovní ploše rozdělte těsto na 4 části a z každé rukou vytvořte plochý oválek asi 3 mm tlustý. V asymetrii je krása.

  4. Rozpalte pánev. Každou placku potřete z obou stran ochuceným olejem. Pečte přibližně dvě minuty z každé strany, dokud na chlebu nebudou zlaté bublinky.

  5. Podávejte s hummusem, masem či s kari.