Go Back
Vytisknout

Jarní závitky

Porce 12 závitků

Ingredience

  • 12 kusů rýžového papíru
  • 100 g tenkých rýžových nudlí
  • 2-3 mrkve
  • 1 menší hlávka salátu
  • 1 větší kuřecí prso
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 malý svazek koriandru

Na omáčku

  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce vody
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky

Postup

  1. Kuřecí prso uvařte v hrnci s osolenou vodou. Trvá to přibližně 20 minut.Poté ho natrhejte na kousky.

  2. Mezitím v konvici uvařte vodu a zalijte rýžové nudle. Přikryjte a nechte odstát.

  3. Veškerou zeleninu nakrájejte na tenké nudličky a natrhejte lístky koriandru.

  4. Připravte si dostatečně velkou nádobu se studenou vodou.

  5. Vezměte rýžový papír a namočte ho přibližně na 20 vteřin. Zkrátka dokud nebude měkký tak, aby šel zabalit, ale zase ne příliš, aby se netrhal.

  6. Naskládejte namíchané ingredience téměř doprostřed papíru, blíže k sobě. Směsi by mělo být přibližně na šířku i na výšku 2 cm, na délku jako váš palec. Přes směs nejprve přehněte volnou stranu, která je nejblíž k vám, poté strany boční a nakonec závitek rolujte směrem od sebe. Pracujte rychle, aby byl rýžový papír vlhký a lepil k sobě navzájem.

  7. Závitky dejte na talíř s dostatečným rozestupem, aby se vám neslepily.

  8. Pojďme na rychloomáčku. Smíchejte v misce jednotlivé ingredience. Ochutnejte. Je-li moc silná, přidejte trochu více vody, kyselost samozřejmě dodáte větším množstvím rýžového octa.

  9. Jarní závitky zbaštěte hned. Jestliže je chcete uskladnit, můžete je dát do krabičky,ale oddělte je namočeným ubrouskem.