Go Back
Vytisknout

Bezlepkové semínkové krekry

Porce 1 plech

Ingredience

  • 40 g dýňových semínek
  • 80 g lněných semínek
  • 30 g sezamových semínek
  • 20 g chia semínek
  • 150 ml vody
  • půl lžičky soli
  • 1 lžíce koření podle vaší volby (já dala kmín, sušenou cibuli a mletou papriku)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 90 °C.

  2. Namelte dýňová a lněná semínka v mixéru (každá zvlášť). Měla by mít přibližně konzistenci písku.

  3. Veškeré ingredience smíchejte v míse a nechte chviličku stát, aby semínka nasála tekutinu.

  4. Směs dejte mezi dva pečící papíry a rozválejte na tenkou placku (tloušťky přibližně 1-2mm). Nožem naznačte tvar budoucích krekrů, abyste je po dopečení jen nalámali. Přendejte placku na plech a pečte cca 2,5 hodiny.

  5. Nechte vychladnout a poté nalámejte. Krekry uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.