Go Back
Vytisknout

Ředkvičková pomazánka

Porce 2 porce

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček (mých bylo po nastrouhání 100g)
  • 100 g lučiny
  • 3 lžíce polotučného tvarohu
  • zelená nať z jedné jarní cibulky
  • svazeček hladkolisté petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Ředkvičky nastrouhejte nahrubo a v misce lehce osolte. Promíchejte a nechte přibližně 10 minut stát.

  2. Mezitím si nakrájejte nadrobno nať jarní cibulky a petrželku.

  3. Slijte tekutinu, kterou ředkvičky pustily a ještě je vymačkejte, abyste neměli pomazánku řídkou.

  4. Do misky k ředkvičkám přidejte žervé, tvaroh, jarní cibulku, petrželku. Promíchejte, ochutnejte a dosolte a opepřete podle chuti.